- 3 zsenge cukkini
- 60 deka csirkemell kockára vágva
- ½ kk köménymag só, bors,
- 1 dl főzőtejszín
- 2 kk csili (őrölt) elhagyható
- 1 kisebb citrom v lime
- ¾ bögre petrezselyemzöld
- pici olaj
Elkészítés:
A tököt spagetti formára reszeljük (ha van rá mód). Nagyobb edényben olajon megpirítjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Kiszedjük az edényből, és az edény alján maradt zsiradékon megpirítjuk a lereszelt cukkinit. Hozzáadjuk a megpirított húst, majd 1 dl főzőtejszínnel felöntjük. Lime-mal vagy citromlével meglocsoljuk, és a legvégén megszórjuk a friss petrezselyem zölddel.
A cukkiniból remek uzsonnakrémet is készíthetünk! Itt a recept!