Hozzávalók
● 60-70 deka burgonya
● 25 deka spenót
● 40 deka csirkemell
● 2 deci tejszín (vagy tejföl)
● 3 tojás
● 10 deka ementáli sajt
● só, bors, szerecsendió
● vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított spenótleveleket 2-3 percig forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük A csirkemellet fél centis csíkokra vágjuk, és enyhén besózzuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit alaposan kivajazunk, és rétegenként egymásra rakjuk a burgonyát, a spenótot (minden sort enyhén sózzunk) és a húscsíkokat. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, a reszelt sajttal, a borssal, a szerecsendióval, és leöntjük vele a rakottast. Közepes tűznél először fólia alatt 10-15 percig süssük, majd a fóliát levéve aranysárgára pirítjuk.
● Spenót helyett brokkolival is nagyon finom. Ízlés szerint egy kis füstölt sajttal is megszórhatjuk a tetejét, pikánsabb lesz tőle.
● További Életforma-receptek itt!