Hozzávalók 2 főre:
1 kisebb csirkemell filé
3 szál újhagyma
fél doboz kukorica konzerv
curry fűszerkeverék
1 dl tej
1 dl víz
bulgur
Elkészítés:
A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben odatesszük főni. A csirkét kockákra vágjuk, megsózzuk, meg 10 perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott újhagymát, a kukoricát, a fűszerkeveréket. Ezután a vizet és a tejet fokozatosan hozzáadjuk, jól elkeverjük és pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt bulgurral tálaljuk.
Bulgur, köles, hajdina – egészséges köretek
Nem muszáj mindig krumplit és rizst ennünk köretként, az a kíméletlen igazság, hogy ezek az egészséges táplálkozás szempontjából nem túl szerencsés választások. Ismerkedjünk meg azokkal a lehetőségekkel, amelyek sokkal alakbarátabbak.