Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg őrölt mandula
- 15 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 késhegynyi faféj
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy rétestésza jellegű állaga legyen. Két bucira osztjuk, és mindkettőt félujjnyira nyújtjuk. A töltelék "alkatrészeit" jól összedolgozzuk, és megkenjük vele a tésztalapokat. Egyenként feltekerjük, mint a rétestésztát, majd a hengereket ujjnyi vastagra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket lefektetve, egymás mellé. Közepesen meleg tepsiben félig sütjük, ekkor 2 dl tejjel óvatosan leöntjük, majd pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Lőrinci nagyim szilveszteri süteménye
Túl sok pepecselés nincs, gyorsan kész, és szilveszterig biztosan kitart, hacsak a család addig nem jár rá! Sőt, minél többet éri a lekvár, annál puhább lesz. Tudom, karácsony után mindenki tele van édességgel, de javaslom, hogy ehhez már a napokban láss hozzá, mert ki akar szilveszterkor is folyton a konyhában állni? – legalább is Nusi néni, a nagymamám mindig ezt mondta! Osztom nézetét!