Hozzávalók:
- 30 dkg szénhidrát csökkentett lisztkeverék
 - 20 dkg vaj vagy kókuszzsír
 - 10 dkg porcukornak megfelelő mennyiségű édesítő
 - fél csomag sütőpor
 - 1 tojás
 - 1 evőkanál tejföl
 
Töltelék:
- 5 dl tej
 - 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
 - 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
 - 4-5 szem barack
 
Elkészítés:
A tésztához a diétás lisztet, a sütőport és az édesítőszert elkeverjük, a puha vajat vagy kókuszzsírt apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk.
A tészta 2/3-adát nagy lyukú reszelőn a sütőformánk aljába reszeljük, s eligazítjuk úgy, hogy kis pereme is legyen. Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd később a pite tetejére reszelünk. A pudingport összekeverjük a tejjel és az édesítővel, majd kis lángon összefőzzük és kihűtjük.
Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat kisebb darabokra vágjuk, és elhelyezzük a tetején. Ráreszeljük a maradék tésztát, és aranybarnára sütjük. (Forrás: dietaenigyszeretlek)