Hozzávalók:
- 12 darab zöld dió
 - 40 dkg barna cukor vagy méz
 - 4 db szegfűszeg
 - 1 citrom
 - 1 liter házi pálinka
 
Elkészítés:
A diókat megmossuk és négybe vágjuk, a citromot felkarikázzuk. Egy 3 literes üveget alaposan kimosunk, majd  belerakjuk a felvagdalt diókat és a citromkarikákat. A pálinkába beletesszük a szegfűszeget és a cukrot ( vagy mézet), jól összekeverjük (nem meginni!), és ráöntjük a már üvegben várakozókra.Hermetikusan lezárjuk az üveget, és 4o napig érleljük. Naponta kicsit megmozgatjuk., majd a 40 na elteltével leszűrjük.
Aki sajnálja a finom házi pálinkáját, az a boltban vásárolt vodkát is felhasználhatja.
                    A nem mindennapi csokilikőrünket kóstoltad már? Kattints a receptre!