
Hozzávalók:
- 12 darab zöld dió
- 40 dkg barna cukor vagy méz
- 4 db szegfűszeg
- 1 citrom
- 1 liter házi pálinka
Elkészítés:
A diókat megmossuk és négybe vágjuk, a citromot felkarikázzuk. Egy 3 literes üveget alaposan kimosunk, majd belerakjuk a felvagdalt diókat és a citromkarikákat. A pálinkába beletesszük a szegfűszeget és a cukrot ( vagy mézet), jól összekeverjük (nem meginni!), és ráöntjük a már üvegben várakozókra.Hermetikusan lezárjuk az üveget, és 4o napig érleljük. Naponta kicsit megmozgatjuk., majd a 40 na elteltével leszűrjük.
Aki sajnálja a finom házi pálinkáját, az a boltban vásárolt vodkát is felhasználhatja.

A nem mindennapi csokilikőrünket kóstoltad már? Kattints a receptre!