Hozzávalók:
- ½ tk só
- 1 ek sherry ecet
- 3 ek dióolaj
- 1 db kisebb lilahagyma
- 3 ek dió
- fejessaláta (megmosva, külső levelek eltávolítva, torzsája kivágva)
Elkészítés:
Az ecetben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük amíg egy egységes öntetet nem kapunk. A lilahagymát apróra felvágjuk, és hozzáadjuk az öntethez. 15 percig állni hagyjuk, hogy a hagyma elveszítse erejét. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd kisebb darabokra aprítjuk. Egy salátástálba helyezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk a pirított dióval.
Ezt a remek receptet Vida Katának, a Babramegy blog szerzőjének köszönhetjük. Jó étvágyat!
Csábíts szezonális fogásokkal
A messziről utaztatott alapanyagok környezetkárosító hatásaira szeretné felhívni a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány új kampányában. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy a helyi, szezonális alapanyagokból is készíthetünk elegáns és ízletes reggelit vagy vacsorát. Honlapjukon megtalálható receptekkel segítenek felkészülni a főzésre.