Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg Maroni natúr gesztenye
- 15 dkg cukor/xukor/xilit/glükonon
- 5 dkg mandula
- 3 tojás
- egy teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 12,5 dkg Maroni natúr gesztenye
- ízlés szerint porcukor/porxukor
Elkészítés:
A mandulát a cukorral finommá őröljük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojássárgáját a tészta többi hozzávalóival habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. A tésztát 25 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit jól elkeverjük és a kihűlt torta tetejére kenjük, az oldalát is bevonjuk. Tetszés szerint díszitjük.