Hozzávalók
½ kiló karfiol (mirelit is lehet)
2 evőkanál liszt
5 deka vaj
petrezselyem
5 deka márványsajt
1 deci tejszín vagy tejföl
só, bors
Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a karfiolt, és kicsit pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, összekavarjuk, hagyjuk kissé melegedni, majd felöntjük vízzel (vagy leveskockából készült levessel). Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vágott petrezselymet, majd fedő alatt főzzük, amíg a karfiol puha nem lesz. Ezután beletördeljük a sajtot (lehet 5 dekánál többet is, a lényeg, hogy finoman érződjék az íze a zöldség mellett, de ne legyen a domináns), és megvárjuk, amíg felolvad. Sűrítésként tegyük bele a tejfölt vagy tejszínt. Ha összetörjük benne a karfiolt (mixerrel vagy turmixgéppel), finom krémlevest kapunk.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!