Életforma.hu

GASZTRO

Elindult a Konyhafőnök középdöntője

A Konyhafőnök középdöntőjében a legjobb tizenkét versenyző bizonyíthat, és rögtön az első napon komoly tétre ment a dolog, hiszen VIP vendégeknek tálalták az ételeiket.

A versenyzők három fős csapatokban küzdenek ezen a héten. Hogy ki megy és ki marad, az csak pénteken derül ki, amikor is a legkevesebb pontot szerző csapatok tagjai párbajban mérettetnek meg.

A VIP vendégek Fotó: RTL

 

Fördős Zé VIP vendégeket hívott az első vacsorára, vagyis olyan korábbi versenyzőket, mint

Rubint Réka, Szentesi Éva, Józan Laci, Rippel Feri, Sánta Laci és Varga Győző. Hozzájuk csatlakozott a két séf is, így lett meg a háromszor három fős zsűri.

Zé, mint egy olasz keresztapa várta a fogásokat, amiket a szokásos villongások mellett készítettek el a csapatok.  A VIP asztalok vendégei nem voltak túl szigorúak, minden fogást élvezettel kebeleztek be és alapvetően pozitívan kritikákat adtak az ételekről.

Megint a séfek voltak a leggyorsabbak

A második feladatban ízeltlábúak és disznóságok voltak főszerepben, na meg a két séf, akik ezúttal is pazar fogásokat prezentáltak az alapanyagokból. Volt ott: élő homár, tarisznyarák, tigrisrák, spanyol vörös garnéla mellett abált láb, abált csülök, sertésháj, füstölt szalonna, tepertő, disznósajt, nyers- és füstölt kolbász is.

A Michelin-csillagos séfeknek további nehezítés volt, hogy desszertet is készíteniük kellett, de naná, hogy ezzel se lehetett rajtuk kifogni.

Az első fordulót Rácz Jenő triója nyerte; míg a másodikban Sárközi Ákos csapata kapta a pontot.

Az állás tehát egyelőre: 1-1.

Egy pultban főzött a két séf Fotó: RTL


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.