Hozzávalók 4 vacsorázónak:
- 4 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 cs snidling
- ¼ liter sör
- 2-3 ek tökmag
- 3 tojás
- 30 dkg reszelt sajt
- késhegynyi só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
220 fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk a kenyeret. A kész szeletekre reszeljük (vagy kenjük a pépes) fokhagymát. A sajtot, a reszelt sárgarépát, az apróra vágott metélőhagymát a tojássárgákkal, a sörrel, a tökmaggal, a sóval és a borssal jól összekeverjük. A tojások kemény habbá felvert fehérjéjét a végén óvatosan beleforgatjuk. Ha kell, utánasózunk. a masszát a kenyérszeletekre kenjük, majd irány minden vissza a sütőbe! A 220 fokon még 15 percig sütjük!
Sörszivacs – a nagyitól
Sajnos a sósak a gyengéim! Egy jó sörözéshez pedig kell néhány falat! Tehát: sör+sós! Mi kell még hozzá? Egyértelmű: egy jó társaság, foci vb, és persze kiváló magyar sörök, amiből igazán akad bőven! (Én csak segítettem!)