Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
1 kis krumpli
1 szál sárgarépa
1 nagy csomag petrezselyem
só
bors
tejföl vagy tejszín
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szedjük, a répát és a krumplit kisebb darabokra vágjuk, majd maximum 1,5 liternyi sós vízben puhulásig főzzük. Merülő mixerrel krémesre dolgozzuk. Tálaláshoz hagyhatunk egy-két brokkoli rózsát betétnek. Én beleturmixoltam a levesbe a petrezselymet, csodás friss ízt adott neki. Ha nem törődünk a kalóriákkal, adjunk hozzá néhány kanál tejfölt vagy tejszínt, finom selymessé varázsolja az amúgy sem rossz levesünket.
Csőben sült zöldségek
Remek köret ez a csőben sült besameles zöldségtál, ami egytálételnek is kiváló persze, ha úgy döntünk, hogy valami egyszerűbb ebédet vagy vacsorát tálalunk. Mivel nagy kedvenc a kelbimbó és a brokkoli, az étel gerincét is ez képezi, de természetesen minden jó bele, használjuk bátran azokat a zöldségeket, amiket otthon találunk. Diétásnak sajnos nem mondható, mert a besamel mártás elég ütős, ami a kalóriákat illeti, ezért olyanoknak ajánlom, akik nem kénytelenek határok közé szorítani napi fogyasztásukat.