Hozzávalók 2 éhes szájhoz:
- 0,5 kg csirkezúza
- 0,5 l vörösbor
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db paprika
- 2 ek paprikakrém
- ételízesítő ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A zúzákat megtisztitjuk. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát, majd rárakjuk a zúzát, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk. Pároljuk még egy kicsit. Felöntjük kb. fél liter száraz borral. Addig főzzük, amíg a zúza meg nem puhul, ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Kínáld nokedlivel! Tálaláskor öntsd le a sűrű szafttal!
Chilis pulykamáj
Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon különleges! Vágj bele!