Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor,
- 40 dkg liszt,
- 15 dkg zsír,
- másfél kiskanál szódapor,
- másfél kanál fahéj,
- 8 evőkanál szilva (vagy barack)lekvár,
- 14 evőkanál víz,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- fél citrom reszelt héja,
- tetejére vagdalt dió
Elkészítés:
A fentieket simára keverem, majd kizsírozott és kilisztezett tepsibe öntöm. Forró sütőbe teszem, majd mérsékelt lángon kb. 30-35 percig sütöm.Felvágom és megporcukrozom. Lehet variálni belepotyogtatott kimagozott meggy vagy cseresznye szemekkel. De ha szépen felmagasodik, főzött vaníliás krémmel is megtölthetjük, vagy pudinggal leöntjük.
Ha egy igazi fahéjillatú kevert süteményre vágysz, akkor ezt a hamis mézest ajánljuk!