Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 2 ek zsír
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 dkg liszt
- 1 kisebb vöröhagyma
- paprika
- ecet
- babérlevél
- tárkony
- tejföl
Elkészítés:
Áztassuk be előző nap este a lencsét langyos vízbe, majd másnap tegyük fel főni egy nagy fazékba két liter vízzel.
Márti gyors gulyáslevese
Attól gyors, hogy kuktában készítem. Egyszerre belarakok mindent, és amíg megfő, egy csomó dolgot csinálhatok otthon. Olyan rövid a hétvége, használjuk ki minden percét!
A megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb, egyforma méretű darabokra, és amikor úgy érezzük, hogy félkemény a lencse, adjuk hozzá. Készítsünk hogyományosan zsemleszínű hagymás, papaprikás rántást, és rántsuk be vele a levest. Ajuk hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal, végül ízlés szerinti ecettel. Füstölt csülöktől, füstölt császárszalonnától még pompásabb lesz az íze. Sokan először a levest eszik meg, majd utána mustárral, kenyérrel a csülköt vagy a szalonnát tálalják. Jó étvágyat, és sok szerencsét!