Hozzávalók:
- 1 felpucolt csirke
- 1/2 kg sárgarépa
- 3/4 kg krumpli
- 1 szál póréhagyma
- 3 babérlevel
- 1-1 csokor petrezselyem és kakukkfű
- só, pirospaprika
Elkészítés:
Sózd be a csirkét, majd dörzsöld is a bőrébe alaposan. Kösd a szárnyakat és a combokat a csirkéhez, majd tedd egy teflonos tepsibe. A megtisztított burgonyát és répát szórd köré, sózd majd helyezd el kedvedre a babérleveleket. Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. A póréhagymát vágd 4-5 centi darabokra, vágd apróra a külön a kakukkfüvet és külön a petrezselymet. 30 perc után önts kb. 2 dl vizet a csirke alá, majd dobd rá hagymát, szórd meg az egészet a kakukkfűvel, a pirospaprikával, majd dugd vissza a sütőbe még kb. 20 percre. A végén tedd egy picit "felső lángra", hogy piruljon a teteje, majd kapd ki, és szórd rá a petrezselymet. Tálald egyszerre a csirkét a hagymás-répás-krumplival! Így készül a zsiradék nélküli friss, nyári ebéd! Jó étvágyat!