Hozzávalók négy éhes olaszos szájhoz:
- 8 ek olaj
- ½ kg spagetti
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 hegyes (csípős) paprika
- 10 dkg parmezán vagy füstölt sajt reszelve
- ½ cs petrezselyem
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Főzd a spagettit közepesre a tasakon található előírás szerint. Közben pucolt meg a fokhagymát, majd a petrezselyemmel és a paprikával vágd együtt apróra. Forrósítsd az olajat ( én wokban szoktam, de jó a mély serpenyő is), és pirítsd aranybarnára a fokhagymát. Vedd vissza a lángot, dinszteld meg benne a paprikát. A főtt, lecsepegtetett tésztát dobd az olajra. Jól keverd el, hogy egy picit "megkapja", majd a petrussal megszórva tálald! Bonts hozzá egy rozét! Jó étvágyat!
A pasta olyan, mint a mamma
Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje, az elmúlt hónapban társával, az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit.