Tojásleves
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1,5 liter víz
- köménymag
- őrölt bors
- só
- ételízesítő
- 2 tojás
A felforrósított olajjal és a liszttel rántást készítünk, rátesszük a pirospaprikát, megszórjuk köménymaggal. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal. Csendesen gyöngyözve főzzük, egészben beletesszük a hagymát. Ez 10-15 perc alatt megpuhul, kivesszük, majd a felvert tojásokat belecsurgatjuk a gyöngyöző levesbe. Pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.
Fűszeres, zöldséges rizs
Hozzávalók:
- rizs
- zöldségek
- fűszerek
Elkészítés: Ez az étel csak a kreativitásunkon és az ízlésünkön múlik. A vékony csíkokra vágott zöldséget (ez lehet répa, zeller, paprika, padlizsán, gomba, burgonya, bármi) kanálnyi olajon megpirítjuk, ha kíván, egy kis vizet tehetünk alá. Ízlés szerint tehetünk rá fűszereket (fokhagymát, mustárt, gyömbért, kurkumát, köményt, chilit, bármit), és folytonos kevergetés mellett tovább pirítjuk. A rizst egy külön edényben készre főzzük, majd összekeverjük a kettőt, és találjuk.
Citromfagyi
Hozzávalók:
- 2 citrom
- 17 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
Elkészítés: Kimérjük egy tálba a porcukrot. A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, ezt ráöntjük a porcukorra. A magokat nem kellenek, de a gyümölcshús igen. Hozzáadjuk a tejszínt, felverjük az egészet. Nem kell túl keményre, csak annyira, hogy lazán megtartsa a formáját. Egy edényben a mélyhűtőbe tesszük, fóliát teszünk a tetejére, majd néhány óra alatt lefagyasztjuk.