Fenyőmaggal és erdei gombákkal töltött fürj, rozmaringos jussal és kastély burgonyával
Hozzávalók:
Fürj
Egész fürj: 20-25 dkg
Fenyőmag: 0,2 dkg
Erdei gombák vegyesen: 10 dkg (vargánya, róka, csiperke):
Vöröshagyma: 1 fej
Zsemle: 1 db
Tojás: 1 db
Só: ízlés szerint
Fekete őrölt bors: 0,01 dkg
Kakukkfű: 0,02 dkg
Borókabogyó: 0,02 dkg
Sütéshez
Olaj: 0,2 l
Fehérbor: 0,5 l
Rozmaringos juss
Rozmaring: 0,01 dkg
Vörösbor: 0,2 l
Spanyol mártás: 0,1 l
Kastély burgonya
Burgonya: 0,5 kg
Vaj: 0,1 dkg
Petrezselyem zöld: 0,01 dkg
Elkészítés:
A fürjet megtisztítjuk, fűszerezzük sóval, fekete őrölt borssal, borókabogyóval és kakukkfűvel.
Amíg a fürj a fűszersóban áll, elkészítjük a tölteléket.
Töltelék: finomra vágott vöröshagyma, 1 db tejbe áztatott zsemle, tojás, gombamix, fenyőmag, fűszerek. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fürjeket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük. Sütés közben borral locsolgatjuk.
A fürj sütésénél visszamaradt zsiradékon rozmaringot pirítunk, majd barna mártás és vörösbor hozzáadásával kiforraljuk. Ezzel a jussal tálaláskor a fürjeket meglocsoljuk.