Hozzávalók: 40 dkg étcsokoládé, 11 dkg cukor, 20 dkg puha vaj, 3 dkg liszt, 6 db tojás, csipet só, vaj és liszt a formához.
A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a tortaformát kivajazzuk és liszttel meghintjük. A sütőbe helyezzünk egy vízzel harmadáig megtöltött edényt, amelybe majd belefér a tortaforma, s 200 C fokra melegítsük elő.
A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat és a hozzáadott cukrot habverővel felverjük, amíg ki nem fehéredik és egy csöppet habos nem lesz. A puha vajat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval, és hozzákeverjük a tojáshabhoz. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan összedolgozzuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk úgy, hogy a levegős maradjon. A tésztát az előkészített formába töltjük és vízfürdőbe helyezzük a sütőben, ahol 45 percig sütjük. Ekkor a sütemény még nagyon puha. Ha keményebb tortát szeretnénk, egy óráig hagyjuk a sütőben.
Ne ijedjünk meg, ha hűlés után a teteje kicsit beesik, ez természetes. Így is nagyon finom, hiába nincs benne töltelék, még sem száraz. Ha szeretnénk, azért fel lehet díszíteni, akár csokoládéöntettel, fagylalttal vagy ráhalmozott tejszínhabbal és gyümölcsökkel.