Hozzávalók:
- 70 dkg zöldborsó (ha friss a borsó, gézzacskóba kötött borshéj is jól jön!)
- 2 dkg mangalicazsír
- 2 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 cs petrus - apróra vágva
- 2 kk kristálycukor
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Fejtsd ki a zöldborsót, és párold puhára a mangalicazsíron. Szórd meg a liszttel, azzal is pirítsd, de óvatosan, nehogy leégjen, majd öntsd fel vízzel, vagy ami még jobb, alaplével vagy gyorsan szárnyas leveskockából készült húslevessel. (Keverj egy tojásból csurgatott tésztát a petrus egy részéből!) Ízlésed szerint adj hozzá cukrot, szórd meg a petrussal. Imádni való! Jó étvágyat!
Tex-Mex leves
Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program az Egyesült Államok déli részein, ahol ez nemcsak divat, de közösségteremtő program is. A grillezéssel szemben a húsnak több füsttel, lassan kell sülnie, és ez bizony időigényes feladat. Hogy addig se haljunk éhen, és ne is a sör győzzön, nem árt egy jó kis leves! Íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata! hajtsunk rá, itt a szezon!