Hozzávalók:
1,5 kg cékla hámozva, apróra vágva
3 vöröshagyma, apróra vágva
3 alma hámozva, reszelve
3 narancs héja és leve
2 teáskanál koriander mag
2 teáskanál mustármag
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
7 dl vörösbor ecet (nem tévedés a mennyiség)
70 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük egy nagy serpenyőbe, keverjük össze. Forraljuk fel, majd főzzük alacsony lángon egy órán át, időnként keverjük meg, míg a cékla puha nem lesz, a chutney pedig besűrűsödik.
Mézes szezámmagos céklasaláta
Hamisítatlan téli salátát ajánlunk, hisz mind a répa, mind a cékla ilyenkor is könnyen és olcsón beszerezhető. Ez a színpompás saláta amellett, hogy nagyon finom, ráadásul még a szemnek is kellemes!