Hozzávalók
● 30 deka filézett csirkemell
● 1 cukkíni
● 1-2 sárgarépa
● 10 deka borsó
● egy marék snidling
● 1 evőkanál tejszín● fél evőkanál mustár
● 1 evőkanál olaj
● só, bors
Hozzávalók
Egy lábasban vizet forralunk, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mind a két oldalukon 2-2 percig sütjük. A sárgarépát megtisztítjuk, a cukkínivel együtt felkarikázzuk, a borsóval és kevés sóval együtt bedobjuk a lobogó forró vízbe, és 3-4 percig főzzük.
Egy tálban összekeverjük a mustárt, az olajat és a tejszínt. A kisütött csirkét bekenjük ezzel a keverékkel. A serpenyőből visszamaradt olajat egy tepsibe öntjük, ráfektetjük a fűszeres csirkemelleket, ráborítjuk a zöldségeket, és befedjük alufóliával. 10 percig sütjük, tálalás előtt pedig megszórjuk snidlinggel.
És ha már késről van szó: bármilyen főétel tálalásához bizony az asztalra is kés kerül, egy húsétel esetében biztosan! Így hát evőeszközkészletet is ajánlunk.
● További Életforma-receptek itt!