Hozzávalók:
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
8 dkg vaj
1 tojás
Elkészítés:
A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a tojást, azzal is elkeverjük, majd csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a kagylómintákat, és 170-180 fokon megsütjük. Akkor jó, amikor a széle picit barnulni kezd, de már könnyedén arrébb pöckölhető a sütőpapíron. Áthúzhatjuk-megcsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, vagy kettőt-kettőt összeragaszthatunk valami savanykás lekvárral, úgy mehet rá a csoki, kinek hogy tetszik. De önmagában is nagyon finom.
Gesztenyekocka – a sütés nélküli desszert
Az ünnepi édességek között is jól mutat, de a hétköznapok kedvenc desszertje is lehet ez a sütés nélküli gesztenyés finomság. A hagyományos püré mellett ezt is ajánljuk.