Hozzávalók 2 főre:
20 dkg gomolya sajt (én most lilahagymás verziót használtam, de bármelyik megfelelő hozzá)
2 közepes paradicsom
4 maroknyi salátalevél (lehet tasakos, előre összekevert, vagy válogathatsz te magad is)
Ebben a keverékben volt friss ruccola, fejes saláta, káposzta, lilahagyma és répa is
2 maroknyi kesudió (helyettesíthető dióval, tökmaggal, mandulával vagy például fenyőmaggal is)
Elkészítés:
A kesudiót száraz serpenyőben közepes lángon megpirítom, amíg szép színe nem lesz. Ez azért fontos, mert az olajos magok ízesebbek, aromásabbak lesznek ettől. Ezután a sajtot csíkokra, vagy háromszögre vágom és lehetőség szerint grillserpenyőben elkezdem pirítani. Sütés közben nem mozgatom, kb 2 perc közepes lángon való sütés után lehet megnézni, addigra már lesz egy kis kérge. Ropogósan barnára sütöm mindkét felét. Közben a joghurtba egy kevés citromot, majonézt és fűszereket keverek (pl. bazsalikom, majoranna)
A zöldségekből és salátából elkészítem a salátát, ráöntöm az öntetet és a magféléket, majd az eddigre már ropogósra sült sajtszeleteket. Kata többi receptje itt.