Hozzávalók:
Elkészítés:
A gyömbért meghámozzuk, majd kb. fél dl vízzel összeturmixoljuk, ezután az almát és a sárgarépát is hozzáturmixoljuk. Ha az almáknak kevés a leve, ásványvízzel hígíthatunk rajta. Az A- és C-vitaminban gazdag turmixot érdemes szobahőmérsékleten fogyasztani, mert a szervezet könnyebben emészti a közepes hőmérsékletű táplálékot, illetve italokat.
Zöld energiabomba
A smoothie olyan, mintha turmix lenne, de nem az, ugyanis mifelénk turmixon a tej alapú italokat értjük, a smoothie-kban pedig általában nincs tej. Ugyanakkor nem is gyümölcslé, mert benne van a gyümölcs minden rostja, tehát sűrűbb, mint a gyümölcslé. Az mindenesetre biztos, hogy a variációk száma végtelen, érdemes kikísérletezni a kedvenc ízkombinációinkat.