Hozzávakók:
Elkészítés:
Vágjuk össze a gyömbért durvára, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel. Keverjük bele a teafüvet, a sót és főzzük 6-8 percig. Egy másik lábasban főzzük a tojásokat 10 percig. Öntsük le róluk a forró vizet, engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk 1-2 percet, majd öntsük le a hideg vizet is. Kicsit ütögessük meg egy kanállal, hogy repedezzen be a héja, majd tegyük 3-3,5 órára a gyömbéres teába pácolódni. Szedjük ki a pácléből, tisztítsuk meg, és szeljük fel. Fogyaszthatjuk szendvics feltétként, levesbetétként, vagy önmagában, zöldséggel.
Tejben sült zöldfűszeres tojás Max konyhájából
Ha ízlett a gyömbéres tojáscsoda, itt egy másik recept - szintén tojásból! Egy tipikusan gyors és könnyű vacsora. Krémes tejszín és tej keveréke, amiben megsütünk két tojást. Laktató étel, aki szeretné, a végén a krémes szaftot ne hagyja a tál alján. Törjünk egy darabka bagettet vagy pirítóst, és azzal itassuk fel.