Hozzávalók három éhes szájhoz:
- 1 kis vöröshagyma laskára vágva
- 1 ek kenyérszalonna kockára vágva
- 1 ek füstölt kolozsvári szalonna kockázva
- 2 közepes, rántani való csiperke gomba durvára darabolva
- 10 dkg lecsókolbász negyed karikákra vágva
- 6 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kis olajon kipirítom a kenyérszalonna zsírját, utána rá a kolozsvárit, kis pirítás, jöhet a hagyma fonnyasztani.
TIPP!
Tökéletes egy jó kis bagett töltelékének is, de sietősebb napokon akár egy gyors ebédnek. Mehetne bele egy kis főtt krumpli, vagy minden maradék a hűtőből!
Ha a hagyma már üveges, jöhet a kolbász, jól ki kell sütni, utána rá a gomba. Közben só, bors, de csak érzéssel, mert a szalonna sós. Ha a gomba megpárolódott, akkor ráöntöm a tojást, amit előtte egy kicsit villával felvertem. Átkeverem egy jó kis fakanállal, nehogy leégjen. Tálaláskor 2 szelet magos-rozsos kenyeret adok mellé, és egy kis vörösboros fokhagymával, vagy pár darab ecetes uborkát adtam hozzá. Természetesen nem hiányzott a jó pohár vörösbor sem! Jó étvágyat!
Illatos teafüvön füstölt libamell, salátaágyon, narancsos teamártással
Max konyhájából ajánlom ezt az egzotikus ételt is. A füstölt csirkemelltől egy kicsit eltérő módon készült. Különleges étel, egy kellemes teafű felhasználásával. Készíthetjük kacsahúsból vagy tömörebb húsú halból, bár akkor érdemes más ízű teát választani. Most az úgynevezett téli varázslat nevű teát választottuk, ami hibiszkusz, alma, csipkebogyóhéj, mazsola, rooibos, szilva, fahéj keveréke, remekül illik a libamellhez! Vágj bele! Anyáknapi ajándéknak is jó!