Hozzávalók
● 1,5 kiló malackaraj egyben
● egy szikkadt zsemle
● egy kis fej vöröshagyma
● egy tojás
● 15 szem aszalt szilva
● friss koriander
● só, bors
A szedermártáshoz:
● fél kiló szeder
(lehet mirelit is)
● 15 deka cukor
● 3 centiliter konyak
Elkészítése
A malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk. A vöröshagymát és a koriandert apróra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk, és hozzáadjuk a ledarált zsemlés húshoz. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tojást és a darabokra vágott aszalt szilvát.
A malackarajt kiterítjük, a tölteléket rúd alakban rátesszük, a húst felgöngyöljük, alufóliába csomagoljuk, sütőlapon vagy tepsiben sütőbe tesszük, és közepes hőfokon 45-50 percig sütjük.
A szedermártáshoz a cukrot egy kisebb lábosban karamellizáljuk (barnás színűre pirítjuk), beletesszük a szedret, és megfelelő sűrűségig főzzük. Félrehúzzuk, és a konyakkal nyakon öntjük.
A malackarajt felszeleteljük, tálaláskor a mártásra halmozzuk, salátával, gyümölcsökkel díszítjük.
● Nem muszáj malacból készíteni, fiatal sertésből is finom. Még pulykamellel is próbálkozhatunk.
Az Életforma Shopban még találsz más akciós termékeket is!
● További Életforma-receptek itt!