Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
25 dkg koktél paradicsom
2 avokádó
15 dkg mozzarella
egy maréknyi bébispenót vagy rukkola
Öntet:
1 evőkanál pesto
1 teáskanál citrolé
3 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
Forrázuk le a kuszkuszt 3 dl forrásban lévő vízzel, takarjuk le, tegyük félre öt percre. Keverjük össze a dresszing hozzávalóit, öntsük a megpuhult kuszkuszra, keverjük össze. Adjuk hozzá a félbe vágott paradicsomokat, avokádó szeleteket és a mozzarellát. Végül keverjük bele a spenót vagy rukkola leveleket.
Lamington, az ausztrál kókuszkocka
A sütemény névadója Lord Lamington, aki Queensland (Ausztrália) kormányzója volt valamikor a messze régmúltban. A sütemény az ausztrálok kedvenc sütije, őszintén szólva egészen pontosan értem, miért. Az alábbi recept autentikus, Queenslandben élő ismerősömtől kaptam, arrafelé így készítik.