Igazságot a paradicsomos káposztának!
Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 fej hagyma
3-4 szem paradicsom
fél csomag fafülgomba
kevés olaj
Öntet:
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szaké (helyettesíthetjük almaecettel)
1 evőkanál cukor
1,5 dl húsleves (alaplé) vagy víz
1 fej káposzta
1 fej hagyma
3-4 szem paradicsom
fél csomag fafülgomba
kevés olaj
Öntet:
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szaké (helyettesíthetjük almaecettel)
1 evőkanál cukor
1,5 dl húsleves (alaplé) vagy víz
Elkészítés:
Vágjuk a hagymát közepes darabokra, a káposztát kisebb téglalapokra. Áztasuk be a gombát, ha megpuhult, vágjuk csíkokra. A paradicsomokat dobjuk egy percre forró vízbe, és húzzuk le a héjukat és vágjuk darabokra. Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a cukrot.
Kezdjük el párolni a hagymát az olajon, majd dobjuk hozzá a káposztát. Mikor egy kicsit megfonnyadt, keverjük hozzá a paradicsomot, majd öntsük föl az öntettel. Főzzük néhány percig.
Timár Borbála - Ninjamenza