Hozzávalók:
● 40 deka liszt
● 2 közepes burgonya
● 5 deka zsír vagy vaj
● 2 tojás
● 1,5 deci tej
● 2 deka élesztő
● 25 deka sonka vagy főtt
füstölt hús
● 2 evőkanál tejföl
● 2 tojás
● só, őrült bors
● olaj a sütéshez
Elkészítése
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, és hozzákeverjük a liszthez. Belekeverjük a nyers tojásokat és az előzőleg tejben megfuttatott élesztőt, és egy csipet sóval ízesítjük. Jól összedolgozzuk, 2 cipót formázunk belőle, és a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta pihen, a tojásokat keményre főzzük, majd finomra vagdaljuk, a sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük őket tejföllel, és sóval, borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát félujjnyira kinyújtjuk, késsel vagy derelyevágóval nagyobb négyzetekre szabdaljuk, mindegyik közepébe teszünk egy-egy halom sonkás tölteléket, majd háromszög alakra összehajtjuk, a széleit összenyomjuk. 10 perc újabb kelesztés után bő forró olajban kisütjük.
Ehhez a recepthez nem árt egy-két kés sem, főleg, ha a sonkát otthon akarjuk szeletelni, meg persze a főttojás-aprításhoz sem árt egy kis ügyes szerszám. Ebben a szettben biztosan találsz megfelelőt, az öt késből és tartóból álló készlet ára 7.990 forint.
Az Életforma Shopban persze még számos késkészlet közül választhatsz!
● További Életforma-receptek itt!