Hozzávalók:
1 kis fej saláta
15-20 dkg főtt, füstölt sonka
1 kis tubus majonéz
2 dl tejföl
1 citrom
4 kanál olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
Megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk egy salátástálat. Belerakjuk váltakozva a felkockázott paradicsomot, a feldarabolt tojást, a felcsíkozott sonkát és az apró csíkokra vágott uborkát. Rétegenként sóval, borssal meghintjük (kivéve a sonkát). A majonézt összekeverjük a tejföllel, olajjal, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, esetleg pici cukorral is, és rácsurgatjuk a salátára. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Füstölt sonka helyett füstölt sajttal is készíthetjük. Jó étvágyat!