Páratlan pályát futott be Jamie Oliver, a világszerte ismert mesterszakács 22 év alatt. Tavasszal azután összeomlott híres nagy-britanniai étterem-birodalma, 23 olasz éttermének vagy ezer alkalmazottja került az utcára. Azóta először beszélt most arról, mi volt a csőd oka – és hogyan tovább.
A vidéki vendéglős pufók képű, mosolygós fia 1997-ben került először képernyőre, amikor a BBC az ismert londoni River Caféról forgatott, ahol Oliver a desszertekért felelt. Megtetszett a képe és a munkája, majd amikor egyre jobban bizonyított mint a korszerű, egészséges táplálkozás apostola, saját TV-műsort adtak neki. A Meztelen szakács immár világszerte fogalom, ugyancsak sikeresek lettek további tv-sorozatai, a vidám vidéki gyerekből pedig milliós nagyvállalkozó lett.Oliver a látványos csőd után először volt hajlandó beszélni arról, hogy mi és miért történt, a londoni The Timesnak. Szerinte tulajdonképpen minden rendben volt, éttermei „fényévekkel voltak a vetélytársak előtt”, de „rossz tanácsokat kapott, és elkendőzték előle a valóságot.” Amihez a konzervatív lap azt fűzi hozzá, hogy a vendégek másként ítélték meg a dolgot. Ők azt látták, hogy az éttermek ugyan a híres tulajdonos nevére alapítottak, de áraik magasak voltak, míg az ételek minősége közepes. Ehhez járul, hogy a brit belvárosok kiüresedésével, az ételrendelő szolgálatok elterjedésével általában is visszaszorulóban vannak a hagyományos éttermek.
A volt tulajdonos azzal védekezik, hogy a maga részéről az utolsó pillanatig mindent megtett, saját vagyonából 25 millió fontot áldozott arra, hogy elkerülje a csődöt.
Akármiként is: a még csak 44 éves Jamie Oliver távolról sem adta fel. Hamarosan megjelenik Veg nevű legújabb szakácskönyve, amelynek tartalmát nem nehéz kitalálni…
Édesburgonya imádóknak és egészségesen étkezőknek egyformán ajánljuk a receptet. Az eredeti ötlet Jamie Oliveré, de Kata módosított rajta, nem is keveset.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.