Hozzávalók:

- 2 csirkemell
- 2 csirkecomb
- 15 dkg gyulai kolbász (vagy lángolt kolbász)
- 2 dl tejföl
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd ketté, és csontozd ki a combokkal együtt. Húzd le a kolbász bőrét, és húsok mértének megfelelően arányosan vágd szét. Éles késsel készíts "zsebet" a mellen, és dugd bele a kolbászt, a combba is tedd bele, és hústűvel tűzd össze, vagy sütéshez használatos spárgával kösd össze. Minden darabot sózz meg, forgasd meg lisztben.

A felforrósított olajon jól süsd át, majd egy tedd az egészet egy tűzálló tálba. Sózd meg a tejfelt, ízesítsd az apróra vágott fokhagymával, a borssal, és ezzel öntsd nyakon a húst. Tégy rá alufóliát, majd kb. 200-220 fokos előmelegített, forró sütőben süsd 40 percig. Burgonyapürét, kukoricás rizst kínált hozzá Jancsika. Savanyúság gyanánt ecetes paprikát és céklát kaptunk. Jó étvágyat nektek is!
Ha szereted a gyulai kolbászt, itt a kedvenc sós sütim receptje! Nem fogsz csalódni benne!