Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 25 dkg juhtúró
- 3 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- pici olaj a tepsi aljára
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
Karikázd fel a meghámozott krumplit, és sós vízben félig főzd meg. Sütőpapírral kibélelt, kicsit megolajozott, morzsával megszórt tepsibe fektesd a szeleteket. Öntsd rá a megolvasztott vajat, jól eloszlatva kend rá a juhtúrót, majd tejföllel locsold meg az egészet. Előmelegített, középmeleg sütőben süsd pirosra. Jó étvágyat!
Pogi Piroska kosarába
Mindig is jobban szerettem sós sütiket sütni. Valahogy több sikerélményem is volt tőle! Ez a vendégváró igazán gyors, nem kíván nagy szakértelmet, de sok lesz belőle, és még másnap is nagyon finom! Próbálkozhatsz más magokkal is, és a tehéntúrót is kipótolhatod juhtúróval.