Az elkészíthető smoothie-knak csak a képzeletünk szabhat határt. Vessük el a kelkáposztával kapcsolatos előítéleteinket, és próbáljuk ki smoothie formájában ezt a vitamindús, gyulladáscsökkentő, kalciumban, magnéziumban és vasban gazdag zöldséget is. Párosíthatjuk pisztáciával, amely magas omega-3 és omega-6 zsírsavtartalmának köszönhetően rendkívül jó hatással van szívünkre, érfalainkra és koleszterinszintünkre. Egy marék pisztácia elfogyasztásával fedezhetjük egész napi B és E-vitamin, valamint folsav szükségleteinket. Ezt a receptet Szombathelyi Daniella, a Spirit Hotel dietetikusa ajánlja nekünk.
                    Hozzávalók:
- 3-4 darab káposztalevél
 - fél banán
 - 1 teáskanálnyi gyömbér
 - egy fél marék pisztácia
 - 2 deci víz vagy tej
 - 3 evőkanál méz
 - csipet só
 - pár darab jégkocka
 
Elkészítés:
A káposztaleveleket és a fél banánt felszeleteljük, hozzáadunk egy teáskanálnyi gyömbért, majd összeturmixoljuk egy fél marék pisztáciával, 2 dl vízzel vagy tejjel és néhány jégkockával. Végül hozzáadunk egy evőkanál mézet és egy csipet sót.
A maradék kelkáposztából frankfurti levest, vagy gombás tepsis rakottast is készíthetünk!