Hozzávalók:
12 dkg köles
0,5 liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A kölest a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a cirom héjával, csipetnyi sóval felforraljuk, és addig főzzük, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba szívják. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukor másik felével. A tojás sárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt köleshez, és a felvert tojáshabot is beletesszük. Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Kockákra vágjuk. Tálaláskor kínálhatjuk lekvárral, csokoládéöntettel, befőttel.