Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 db tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál köménymag
1 csapott teáskanál só
1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal Hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót és a borsot, majd összegyúrjuk a tésztát, sima tésztává dolgozzuk. Gyúródeszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bekenjük gyengén felvert tojásfehérjével, egyenletesen rászórjuk a köménymagot, kis négyzeteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon szép pirosra sütjük.
10+1 praktikus tanács tapasztalatlan sütisütőknek
Senki sem születik úgy, hogy birtokában van minden tudásnak, ami ahhoz szükséges, hogy tökéletes süteményeket süssön. Tanácsainkkal segítünk tapasztalt sütisütővé válni.