Hozzávalók:
- 2 kg keményebb körte
- 20 dkg porcukor
- 2 ek 20%-os ecet
- 3 dl (bio) almaecet
- 1 kk benzoesavas nátrium
Elkészítés:
Készíts egy nagy tálba egy liter vizet, és öntsd hozzá a 20 százalékos ecetet. Alaposan mosd meg a körtéket, hámozd meg, magházát kanyarítsd ki, és vágd szép cikkekre. Az így feldolgozott körtét dobd a már odakészített ecetes vízbe. Öntsd egy lábasba a borecetet és a cukrot. Szűrőn vagy salátaszitán csöpögtesd le a körtéket, és dobd a lábosba. Pár percig főzd, és kész!
Sültekhez egy andalúz ötlet!
Az ibériai félsziget legdélibb részéből származik ez a recept. Ott még igazi nyár tombol! Szeptember lévén használjuk ki a szezon fincsiségeit! A most szüretelt, friss, szabadföldi salátának nincs párja! Egy jó kis finom sülthöz ez a saláta biztosan elnyeri vendégeid tetszését!