Hozzávalók a tésztához:
...a töltelékhez:
- a 3 tojás fehérjéje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (picivel lehet több, hogy jusson sütés előtt a tetejére is!)
Elkészítés:
A tészta alapanyagit jó alaposan összegyúrjuk, szépen kidolgozzuk, majd, háromszögekre vágjuk. A töltelékhez a tojásfehérjéket habosra verjük az apránként hozzáadandó porcukorral. Végül beledobjuk az őrölt diót is. Az így elkészített krémmel megtöltjük a háromszögek vastagabb felét, kifliket tekerünk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Sütés előtt kenjük meg a tetejét tojással, és szórjuk meg a maradék darált dióval. Jó étvágyat! Ja, és ha még egyszer azt üzeni, ...megint meg kell sütni!
Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!