Hozzávalók négy éhes szájhoz:
                    - 50 dkg sertés- (vagy pulyka-) hús
 - 2 tojás
 - 2 zsemle
 - 1 kis fej vöröshagyma, vagy egy cs. újhagyma
 - gombóconként egy kocka trappista sajt
 - só, bors
 - gombóconként 2 szelet bacon szalonna
 
Elkészítés:
Kevés tejbe áztasd be a zsömléket, majd nyomkodd ki, keverd vele össze a húst, a megpirított hagymával, a felvert tojásokkal és a fűszerekkel! Készíts úgy húsgombócokat, hogy a közepébe tégy egy 1x1 cm sajtot, majd készíts gombócot, és a fotó szerint baconszeletekkel. Nem túl forró olajban süsd ki!
Előre is el tudod készíteni, adj hozzá salátát, és kész! Jöhet a falatkázás és a traccsparti! Jó étvágyat!
Már írtam Nektek egy friss fasírtól is. Szerintem a kettőt lehet ötvözni! Próbáld ki!