Hozzávalók:
30 dkg zsír
50 dkg liszt
50 dkg főtt krumpli
4 dkg friss élesztő
2 db tojás
2 dkg só
kevés tej
Elkészítés:
A meglangyosított tejben egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk az élesztőt. Ha már szép habos, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, kidolgozzuk, majd fél napra hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni. Ha letelt az idő, a pogácsákat az ujjnyi vastagra nyújtott kiszaggatjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Remekül tűri a fagyasztást, ezért érdemes dupla adagot begyúrni, és a felét a mélyhűtőbe tenni, ahonnan bármikor előkaphatjuk, és már süthetjük is az újabb adagot.
Krumplileves
Amikor megfőzzük a krumplit a pogácsához, ki ne öntsük a levét! Kiváló leves lesz belőle!