Hozzávalók:
50 dkg csirkemell 2×2 cm-es kockákra vágva
1 doboz kukoricakonzerv
20 dkg zöldborsó
2 csokor petrezselyem
1 kis doboz kókusztej
1 dl tejszín
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkekockákat az olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam. Egy külön edényben puhára főztem a zöldborsót. Leszűrtem, félretettem. Időközben a húshoz adtam a kukoricát, majd beleöntöttem a kókusztejet és a tejszínt. Puhára főztem az egészet, legutoljára hozzáadtam a zöldborsót és a petrezselyemzöldet is. Rizzsel tálaltam.
Csicseriborsó kung pao módra
Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.