Hozzávalók:
2 dl kuszkusz
forrásban lévő víz
2-3 csomag petrezselyem
egy csokor újhagyma
citrom
só
paradicsom
piros húsú paprika
só
olívaolaj
Elkészítés:
A kuszkuszt tálba tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel úgy, hogy a víz bőven ellepje. Löttyintünk bele egy gondolatnyi olajat, megsózzuk, lefedjük és magára hagyjuk. Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a petrezselymet is. A kuszkusz időközben megpuhult, villával lazítsuk fel, hűtsük ki. Végül keverjük hozzá a zöldségeket, sózzuk, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, olajat, és tálaljunk!
Kuszkusszal töltött csirkerolád
Komolyan mondom, zseniális étel. Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.