A töltött burgonya azért is jó választás, mert ezerféleképpen lehet variálni attól függően, hogy épp mi van otthon. Mi most egy csirkehúsos változatot hoztunk, de sonkával vagy hús nélkül is remek lehet.
Hozzávalók:
- 1,2 kg krumpli
- 40 dkg főtt csirkehús
- 25 dkg gomba
- pár szál újhagyma felkarikázva
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl besamellmártás
- 1 dl fehérbor
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
A szép, egyforma méretű krumplikat megmossuk, héjastul sütőbe dugjuk, és megsütjük. Kis kockára vágjuk a csirkehúst, majd fűszerezzük sóval, borssal, és hozzáadjuk a szintén kockára vágott főtt gombát .Jöhet hozzá a többi kellék. A kész krumplikat kettévágjuk, közepüket kikanalazzuk, megtöltjük a már kész masszával, és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Mehet az egész a forró sütőbe vissza, de most már csak annyi időre, hogy a sajt szépen megolvadjon, picit megpiruljon a tetején.Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet: