Hozzávalók
A szószhoz
- 50 dkg darált hús
 - 5 dl paradicsomszósz
 - 1 ek olívaolaj
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 kis fej hagyma
 - só, bors, oregánó
 
A sajtkrémhez
- 25 dkg ricotta
 - 25 dkg mozzarella
 - 10 dkg parmezán
 - 1 tojás - enyhén felvert
 - aprított petrezselyem
 
Tetejére:
- 20 dkg mozzarella
 
+1 doboz lasagne tészta
                    
Elkészítés
Ez az a recept, ahol igenis meg kell főzni előre a tésztát - különben nem lehet feltekerni, de nem kell teljesen puhára főzni.
Egy serpenyőben az olajon dinszteld meg a hagymát, add hozzá a húst és pirítsd át, majd öntsd fel paradicsomszósszal. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az oregánó, só, bors.
A sajtkeverékkel csak annyi a dolgod, hogy összedolgozod az apróra vágott mozzarellát, a reszelt parmezánnal, a ricottával, a tojással és a petrezselyemmel.
A tésztacsíkokat terítsd ki és oszlasd el rajtuk a sajtkrémet, majd kerüljön mindegyikre egy evőkanálnyi a húsos raguból is és tehetsz a közepébe még egy kis sajtot. Tekerd fel a csíkokat és rakd egy tepsibe. Tetejére locsold rá a maradék ragut és borítsd be mozzarellával.
Tipp: Húsmentesen is elkészítheted! Egyszerűen a ragut váltsd ki párolt spenóttal és hazsnálj több fokhagymát.
Ha rajongója vagy az olasz konyhának, készítsd el ezeket is:
Toszkán fehérbableves