Életforma.hu

GASZTRO

Lasagne - kicsit másképp

Pasta-pizza-lasagne, ez az itáliai gasztronómia nagy hármasa és ebből mi most az utóbbi receptjét hoztuk el nektek, egy picit tekerve rajta - és ez szó szerint értendő, mert ez egy tekercs.

Hozzávalók

A szószhoz

  • 50 dkg  darált hús
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors, oregánó
A sajtkrémhez

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg mozzarella 
  • 10 dkg parmezán
  • 1 tojás - enyhén felvert
  • aprított petrezselyem
Tetejére: 

  • 20 dkg mozzarella

+1 doboz lasagne tészta

Lasagne tekercs Fotó: Pinterest

Elkészítés

Ez az a recept, ahol igenis meg kell főzni előre a tésztát - különben nem lehet feltekerni, de nem kell teljesen puhára főzni.

Egy serpenyőben az olajon dinszteld meg a hagymát, add hozzá a húst és pirítsd át, majd öntsd fel  paradicsomszósszal. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az oregánó, só, bors.

A sajtkeverékkel csak annyi a dolgod, hogy összedolgozod az apróra vágott mozzarellát, a reszelt parmezánnal, a ricottával, a tojással és a petrezselyemmel.

A tésztacsíkokat terítsd ki és oszlasd el rajtuk a sajtkrémet, majd kerüljön mindegyikre egy evőkanálnyi a húsos raguból is és tehetsz a közepébe még egy kis sajtot. Tekerd fel a csíkokat és rakd egy tepsibe. Tetejére locsold rá a maradék ragut és borítsd be mozzarellával.

Tipp: Húsmentesen is elkészítheted! Egyszerűen a ragut váltsd ki párolt spenóttal és hazsnálj több fokhagymát.

 

Ha rajongója vagy az olasz konyhának, készítsd el ezeket is: 

Toszkán fehérbableves

Saltimbocca

Tiramisu pohárkrém

 


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.