Hozzávalók
● 1 doboz lasagne tészta
● 2 nagyobb cukkíni
● 3-4 szem paradicsom
● 30 deka juhtúró
● 2 csomag fagyasztott spenótpüré
● 10 deka vaj
● 4 púpozott evőkanál liszt
● 1,5 liter tej
● 25 deka reszelt sajt
● só, bors
Elkészítése
A cukkínit és a paradicsomot vékonyra karikázzuk, a spenótot kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük. A felolvasztott vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, tejjel felengedjük, csomómentesre keverjük, majd folyamatosan keverve sűrűre forraljuk. A tűzhelyről levéve sóval, borssal ízesítem.
Egy kivajazott tepsi alját kibélelem fektetett lasagne-lapokkal. Erre halmoztuk a cukkíni és paradicsom felét, kevés sóval meghintjük, és egy réteg tésztával lefedjük. Erre jön a mártás egyharmada, amit kanállal vagy késsel egyenletesre elkenünk. Ezután újabb tésztaréteg következik, amire a lecsepegtetett, sózott spenótot tesszük, amit juhtúróval megszórunk. Erre ismét tészta jön, majd a mártás második harmada, és ismét tészta. A legfelső emeletre a cukkíni és a paradicsomkarikák másik része kerül, amit zárásként lefedünk a tésztával és a mártás maradékával.
A fóliával lefedett tepsit 50-60 percre a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Az utolsó 15 percre a fóliát levesszük, a tésztát reszelt sajttal megszórjuk, és az egészet aranybarnára sütjük.
A lasagne sütéséhez pedig egy kerámiabevonatos tepsit ajánlunk, rögtön háromféle színben, hogy kiválaszthasd azt, amelyik leginkább tetszik.
Emellett feltétlenül nézz körül az Életforma Shopban, ahol a már megszokott konyha termékek mellett fotókönyvet is rendelhetsz karácsonyra, választhatsz saját fotóidból összeállítást, készíthetsz saját szakácskönyvet, de akár jövő évi naptárt is!
● További Életforma-receptek itt!