- füstölt lazac
- fűszeres krémsajt
- rozsos vagy más tallér, illetve kifli
Elkészítés:
Tömlős sajtot szoktam venni erre a célra. Hol simán használom, hol apróra vágott zeller zöldet vagy petrezselyem levelét vágom nagyon apróra, és azt jól belekeverem. A felkarikázott kenyérfélét megkenem a sajttal, díszítem a lazaccal, a tetejét egy szál snidlinggel vagy más zöld fűszerrel díszítjük. Mehet be a hűtőbe, és a buli nyitányaként felszolgálom! Isteni már az első kortyokhoz! Jó étvágyat!
A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: a laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti…, egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.