Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darabka füstölt szalonna
- 2 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 paradicsom
- 4 paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Sózás és borsozás után a húsokat lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát megpirítjuk. Szűrőpapírra kiszedjük, és félretesszük a szeleteket. Helyére mehet a szeletelt vöröshagyma és a fokhagyma. Rövid párolás után jöhet bele a szeletelt paprika, majd a fűszerpaprika, pár perc után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk borsozzuk, ha a lecsó félig elkészült, tegyük vissza az elősütött karaj szeleteket, és azzal együtt pároljuk készre.
Óvári sertéskarajom
A legsokoldalúbb húsfajtánk a sertéskaraj, mert bármit készíthetünk belőle – feltekerve, sütve, rántva…, ahogy a család szereti. Ez egy picikét bonyolultabb recept, viszont rendkívül laktató, éppen egy szép téli naphoz illik. Cinkotai barátnőmnek van egy nyári konyhája, abban eredeti sparheltja. Ezt a fogást, ő ilyenkor kint süti! Valami isteni!